Wednesday, February 27, 2013

Happy Birthday Adam ke 4

0 comments
Salam..
Lamanya xtulis blog ni dah dekat 3 tahun.. Semalam 26.2.2013 Birthday Adam yang ke 4.. Dah besar dah anak mama dan abah.. We love u so much..Memacam kerenah yang menghiburkan , aksi yang buatkan hidup kami ceria sangat.. Adam sorang je dah gamat rumah ni.. 


 Patutnya sebulan lepas birthday adam ni .. Adam dapat adik baru tapi Allah lebih sayangkan adiknya Nik Adriana ..Mana tau lepas ni adam dapat adik kembar pulak kan.. Insya Allah.. Doakan kami ye..Nanti kita jumpa lagi.. 

Monday, April 11, 2011

salam..

2 comments
Lamanya tak update .. rasanya dah bertukar tahun..sejak kena jadi guru data ni tkde masa tuk update blog.. ni nak buka laptop pun kena tunggu adam tido or buat keja kat sekolah kalo tak adam dah naik atas riba nak tengok youtube.


Peristiwa suka duka sepanjang 4 bulan ni..
  • Dapat nephew baru Sallahudin Imran..lahir bulan 12 haritu..
  • Tak sabar dapat kunci rumah bulan 8 ni.. InsyaAllah..
  • Adam membesar n sihat
  • And the latest , pasni tak bole dah dunia adam je.. cos akan ada ahli baru.. InsyaAllah .. doakan semuanya selamat..

Thursday, December 2, 2010

school holiday..

0 comments
Adam balik kampung dok umah opah 3 minggu cos abah pergi penang.. Mama berehat dulu.. next week br start buat kerja sekolah.. Tengah tunggu huda nak bersalin.. Semalam jejalan gi MAHA .. sangat la penat dan nyusahkan cos tukar trem.. nak gi mana pulak la pasni..

Monday, August 30, 2010

Merdeka...

0 comments
salam.. lamanya tak update.. sejak jd guru data ni xsempat nak update..
Memacam perkara berlaku n rasa penat sangat..

27/8/2010 - Adam demam panas sangat n paru2 dia banyak kahak..pegi Al-Zahrah , dr kata peparu dah masuk kuman.. kena masuk wad tapi refuse nak gi hospital kerajaan. Malam tu jugak at 10 pm gi Hospital Serdang bahagian kecemasan.. almost 5 hours kul 3 am br dr panggil. bayangkan how worst it is. Abahnya pun dah nak ngamuk..Adam pulak meragam je.. kena ambik darah n tahan wad.. tunggu pakar kanak2 kul 5 am.. Dia kata sikit je so leh discharge.. Alhamdulillah.. adam dah ok just kahak dia still ada skit.. any suggestion camna nak buat tuk hilangkan kahak??

28/8/2010 - Hantar Opah n Tokki gi KLIA.. dorang nak gi umrah for 20 days. Semoga Opah n Tokki dapat umrah yang mabrur..Sedihnya.. walaupun tahun ni turn kelantan tp still sedih n sian kat Ateh n Paksu beraya kat sini.. Jangan risau .. nanti kita jumpa raya kedua ye..

Persiapan raya lebih kepada adam .. Adal kuwar je sure nak beli tuk adam.. sampai abah bising cos dah banyak sangat.. Tinggal nak beli kasut je tuk mama..

Pape pun Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke 53.. selamat bercuti.. Merdeka! Merdeka ! Merdeka!

* et jadi ke buka puasa rumah kamu minggu ni?



Wednesday, April 21, 2010

at last...

0 comments
video

Harini mama cuti cos xde sapa nak jaga adam.. Opah kena gi Terengganu.. abah peksa.. sian pulak nak susahkan ude n pak ude..
Petang bawak adam kuar rumah .. dirikan dia kat rumput.. mulanya diri tegak je xnak jalan... pastu xde pilihan dia jalan 2-3 langkah.. rupanya adam ni kena paksa.. takut nak cuba.. at last.. jalan jugak anak mama.. sure pasni tawaf umah bila dapat kaki ni..

Friday, April 16, 2010

my hero

1 comments
Wah lamanya xupdate blog since adamnya birthday.. Adam dah makin aktif n banyak ragam..

suka
  • memanjat kerusi tokki
  • tayar
  • klip lagu af n anita sarawak ( tu yg paling xleh tahan)
  • nak kereta bila berenti sure nangis or xnak turun
  • kutip benda atas lantai n masuk mulut..
  • sepahkan sumer mainan n pape yg ada dalam bakul..
  • Mickey Mouse n Dibo
  • mandi shower


tak suka

  • ubat
  • gosok gigi( any suggestion??)

    kekadang rasa geram je.. tu belum time dia cenggeng.. asyik nak berkepit je.. sampai mama n abah xleh buat keja.. letak je sure nangis.. pape pun u r my hero..


* Jangan lupa kenduri rumah pakyong ..
* Sure yam berdebar nak bersalin.. xsabar nak tengok camna la anak yam ..

Wednesday, March 3, 2010

1st birthday..

0 comments
Sekejap je rasanya adam dah stahun...

adam sehari..


sian masuk wad cos kena kuning

baru pas cukur rambut.. hitam n bulat.. heheh


1st raya..

adam n mama

adam n abah

ni la buah hati mama n abah.. love u so much n happy birthday..

 

Dunia Adam Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez | Distributed by Deluxe Templates